Svetom Savi u čast

0

U Srednjoškolskom centru Pale danas je održana svečanost „Svetom Savi u čast“, koju su osmislili i realizovali članovi Dramsko-recitatorske sekcije sa besjedništvom koju vodi profesor srpskog jezika i književnosti Branka Malinić Čugalj.

Interesantan kolažni program sadržao je niz poruka koje su učenici uputili gostima, ali i srpskom narodu.

„Jedino složni i nacionalno osviješćeni možemo nadvladati izazove nametnute nam u nedavnoj prošlosti i iskušenja današnjice pritisnute globalnim obmanama koje sve više prijete satiranjem našeg nacionalnog bića…

Sveti Sava svojim životom svjedočio je sve istinske – srpske vrijednosti. On nam je putovođa i put koji nam je danas, više nego ikad ranije, potreban da nas smutni vjetrovi uspostavljanja novog svjetskog poretka ne iščupaju iz korijena i ne oduvaju. Pred nama je izbor – sačuvati sopstveno dostojanstvo i dostojanstvo našeg naroda, držati se optimizma i uz Božiju pomoć i molitve Svetog Save, oduprijeti se svakome zlu ili propasti pošto ćemo se predati beznađu i kukanju tražeći onoga kome bismo rado prodali vjeru za večeru e da bismo živjeli kao sav normalan svijet“, poručili su srednjoškolci.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare