Svestrani Stefan Jurošević ređa uspjehe

0
Svestrani Stefan Jurošević ređa uspjehe

VLASENICA – Za gimnazijalca iz Vlasenice Stefana Juroševića mjesec mart bio je veoma uspješan, jer se sa svih takmičenja na kojima je učestvovao – regionalna takmičenja iz matematike, fizike i geografije – vratio sa medaljama.

Stefan je prvo na takmičenju matematičara u Bijeljini, u konkurenciji učenika četvrtog razreda, osvojio drugo mjesto, onda se u Novom Sadu na regionalnom takmičenju u okviru Geografske nacionalne olimpijade okitio bronzom, da bi sedam dana kasnije na takmičenju iz fizike, održanom u Zvorniku, bio najbolji.

Time je Stefan potvrdio da je riječ o svestranom učeniku i vanserijskom talentu, jer je odlične rezultate na takmičenjima ne samo iz matematike i fizike, već i iz informatike, jezika i drugih predmeta postizao i ranije, praktično od početka školovanja.

Među brojnim uspjesima koje je postigao na regionalnim, republičkim i međunarodnim smotrama znanja ovaj vrijedni mladić izdvaja bronzanu medalju na matematičkoj Balkanijadi održanoj prošle godine u Ohridu, ali dragi su mu i ostali uspjesi, jer su rezultat kontinuiranog i predanog rada.

On ističe i veliku pomoć i podršku profesora matematike Rada Majstorovića iz vlaseničkog Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, kao i profesora fizike Ognjena Ninkovića i geografije Dragana Ilića.

„Zadaci su bili očekivane težine, pogotovo na takmičenju iz fizike i veoma su mi se dopali. Pripremam se i individualno, ali i u školi, uz pomoć profesora“, kaže Stefan Srni, napominjući da će po završetku srednje škole nastaviti da studira elektrotehniku.

Direktor Srednjoškolskog centra Goran Đurić ponosan je na Stefanove uspjehe, ali i uspjehe drugih učenika tog centra, koji je rasadnik talenata.

„Učenica četvrtog razreda Milena Stojišić osvojila je prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz istorije. Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi u Novom Sadu učenici naše škole osvojili su jedno drugo i tri treća mjesta i plasirali se na finalnu smotru koja će biti održana u Beogradu“, navodi Đurić.

Dvoje učenika vlaseničkog Centra trebalo bi u avgustu da putuju na Svjetsku geografsku olimpijadu u Kanadu, zahvaljujući prošlogodišnjim uspjesima, ali učešće na tom takmičenju još uvijek je neizvjesno zbog visokih troškova koje iziskuje.

S druge strane, zahvaljujući rezultatima na nivou regije, učešće na republičkim takmičenjima na koja su se plasirali vlasenički šampioni je izvjesno i sa njih u vlaseničkom Srednjoškolskom centru očekuju dobre vijesti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments