Sveštenstvo i monaštvo služilo vaskršnju liturgiju

0

SOKOLAC – Vaskršnju liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu služili su danas sveštenstvo i monaštvo ove crkvene opštine, dok je zbog nepredviđenih obaveza izostao NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom iako je bilo najavljeno da će služiti.

Namjenik Manastira Svetog Georgija na Ravnoj Romaniji, arhimandrit Andrej obraćajući se vjernicima rekao je da uz slavljenje vaskrslog Hrista Srpska pravoslavna crkva danas slavi i božijeg ugodnika Svetog vladiku Nikolaja Žičkog i Ohridskog.

On je istakao da nema srpske duše i čovjeka da nije čuo za Svetog vladiku Nikolaja, da bar nešto od njega nije pročitao i da se uz njegovu molitvu nije pomolio Gospodu.

Čestitajući vjernicima najveći hrišćanski praznik arhimandrit Andrej izrazio je nadu da su došli na ovu divnu vaskršnju liturgiju da zajedno „dušu svoju osnaže i razgale Hristom vaskrslim i Gospodom, u ovom tjeskobnom vremenu“.

„Slavimo divno vaskrsenje Isusovo i slavimo vladiku Nikolaja, čovjeka kosmopolitu koji je svugdje u svijetu bio priznat i toliko divno pisao o svome narodu da su njegova djela i do danas neprevaziđena“, naveo je arhimandrit Andrej.

On je podsjetio da ove vaskršnje sedmice Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici slave i Svetog velikomučenika Georgija, 6. maja, pobjedonosca u vaskrslom Hristu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare