Svečano otvorena rekonstruisana sala Kulturnog centra Pale

0

Predstavom „Ružna i opasna“ pozorišta Slavija iz Beograda večeras je svečano otvorena rekonstruisana sala Kulturnog centra Pale.

Povodom završetka rekonstrukcije i adaptacije zgrade Kulturnog centra u njenom holu postavljena je ploča, koju su otkrili gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i direktor Kulturnog centra Pale Miroslav Simović.

Adaptaciju sale Kulturnog centra Pale, kao i ranije izvedenih radova na rekonstrukciji fasade, zamjeni stolarije, saniranju mokrih čvorova i krova, finansirala je Gradska uprava Istočnog Sarajeva sredstvima iz gradskog budžeta.

„Smatram da Pale kao najveća gradska opština u Istočnom Sarajevu i mjesto u kojem se odvijaju broji kulturni događaji zaslužuje jednu ovakvu renoviranu i modernu salu, u kojoj će uživati i izvođači i publika“, rekao je Vuković.

Vuković je ocijenio da je vrijeme da se poslije brojnih infrastrukturnih radova u Istočnom Sarajevu veća pažnja posveti kulturi, Vuković je izrazio zadovoljstvo što se u Istočnom Novom Sarajevu gradi pozorište.

On je dodao da Gradska uprava želi realizovati raznovrsne projekte u svim svojim opštinama.

Prema riječima Simovića, rekonstrukcija i adaptacija Kulturnog centra značajni su za sve stanovnike Pala, ali i samu opštinu.

„Dobili smo reprezentativan i uslovan objekat“, rekao je Simović novinarima, te podsjetio da je pod krovom Kulturnog centra smješteno više kulturnih institucija od opštinskog, ali i republičkog značaja.

Za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Kulturnog centra Pale iz budžeta Grada Istočnog Sarajeva izdvojeno je oko 280.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare