Svečano otvorena novoizgrađena Dečanska ulica

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, direktor preduzeća „Iskop“ Istočno Sarajevo Petar Maunaga i bivši načelnici ove lokalne zajednice zvanično su večeras otvorili novoizgrađenu Dečansku ulicu, u koju je uloženo 1.550.000 KM.

Dečanska ulica duga 1.150 metara, izgrađena je sredstvima opštine, i prema Ćosićevim riječima, predstavlja krunu ovogodišnjih infrastrukturnih aktivnosti opštinske uprave.

„Sve smo uradili u propisanom roku i dobili modernu ulicu koje se niko ne bi postidio. Ova saobraćajnica će omogućiti nastavak stambene i poslovne gradnje u ovoj opštini, bolju saobraćajnu povezanost, ali i nastavak infrastrukturnog razvoja“, rekao je Ćosić novinarima.

On je podsjetio da opština Istočno Novo Sarajevo ove godine gradi još nekoliko saobraćajnica ukupne dužine šest kilometara, čime se ova opština svrstava u red lokalnih zajednica koje prednjače u izgradnji ove vrste infrastrukture u Republici Srpskoj.

„Ipak, ovo ne bi ovako bilo da Istočno Novo Sarajevo nije lokalna zejednica u koju ljudi rado dolaze, a kada vide kako sve izgleda, odlučuju i da ostanu ovdje. Mi smo lokalna zajednica koja konstantno bilježi rast broja stanovnika i koja, uz Banjaluku, ima pozitivan prirodni priraštaj“, naglasio je Ćosić.

Ćosić je ukazao da je upravo iz tog razloga potrebno osmisliti i graditi nove ulice, kao što je Dečanska, kako bi građani mogli imati kvalitetan život.

„Dečanska ulica na neki način završava Regulacioni plan `Centar dva` i gradnja u njemu gotovo da je potpunosti završena, a sve je u skladu sa onim što je usvojeno, a dalje nam omogućava razvoj `Centra tri`“, istakao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, Dečanskom ulicom je završena jedna i započeta nova epoha, jer se iz ove ulice može vidjeti nastavak novih saobraćajnica.

„Veoma brzo završavamo ulicu 9. januar, a potom i nastavak ulica Sime Milutinovića Sarajlije, Akademika Boriše Starovića, ali i brojnih drugih“, naveo je Ćosić.

Direktor preduzeća „Iskop“ Istočno Sarajevo Petar Maunaga rekao je da je saobraćajnica urađena po svim standardima i propisima.

„Urađena je u dva sloja afalta – nosivi sloj debljine sedam i habajući od četiri centimetra. Ulica je široka sedam metara i podijeljena na dvije trake od po tri i po metra. Napravljen je i razdjelni zeleni pojas, koji od ulice razdvaja biciklističku i pješačku stazu širine tri i po metra“, pojasnio je Maunaga.

On je naglasio da su u saobraćajnicu položene vodovodne i kanalizacione instalacije, cijevi za gas, kao i optički kablovi, što sve zajedno ovu saobraćajnicu čini kompletnom.

Ugovor o izgradnji Dečanske ulice između opštine Istočno Novo Sarajevo i firme „Iskop“ potpisan je 19. novembra 2018. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare