Svečano otvoren „Piksi kup Jahorina 2015“

0

Danas je na Jahorini svečano otvoren „Piksi kup Jahorina 2015“, koji se od četvrtka do nedjelje održava na terenima u Palama i na Jahorini. IX međunarodni fudbalski turnir „Piksi kup Jahorina 2015“ je i ove godine okupio oko 190 ekipa sa oko 2000 učesnika u kategorijama od 2001. do 2008 godišta iz svih zemalja bivše Jugoslavije.

Ova sportska manifestacija već duži niz godina osim sporta promoviše i turističke potencijale naše opštine i spada u najmasovnije sportske manifestacije ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu.

„Nadamo se da se svi učesnici ovdje osjećaju prijatno, da će sa Jahorine ponijeti lijepe uspomene i da će se vraćati ovoj planini“, izjavio je na svečanom otvaranju kupa načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Olimpijski centar Jahorina je tehnički pokrovitelj turnira i ove godine je bio cilj da se obezbijede najbolji uslovi za takmičenje.

„Što se tiče sportskih događaja na Jahorini, ovo ljeto je bilo dobro popunjeno, ali da bi bilo još popunjeniji, potrebno nam je još sportske infrastrukture. Od velike važnosti bi nam bila izgradnja jedne sportske dvorane, kako bi uslovi za sve sportiste bili na najvećem nivou“ izjavio je Velibor Lazarević, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Pokrovitelji turnira su Olimpijski centar Jahorina, Opština Pale, Studentski centar Pale, Fudbalska federacija BiH, Fudbalski savez Republike Srpske.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/piksi-kup-jahorina-2015/] width=[54] height=[54] title=[Piksi kup Jahorina 2015] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare