Svečano otvaranje Petog „Akordeon arta“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike „Novi zvuk“ organizatori su Petog internacionalnog festivala harmonike „Akordeon art“, čije je svečano otvaranje zakazano za danas u Istočnom Sarajevu.

Dekan Muzičke akademije i predsjednik Organizacionog i Stručnog odbora Festivala Zoran Rakić rekao je Srni da je organizacija ove manifestacije veliko zadovoljstvo, ali i izazov.

„Kao domaćine, posebno nas raduje da je prijavljeno čak 260 takmičara koji, sa koncertnim umjetnicima, članovima orkestara i hora, predavačima, članovima žirija, gostima, nastavnicima i roditeljima učenika i studenata, nas organizatora i studenata Akademije, čini impresivan broj koji premašuje 600 neposrednih učesnika“, rekao je Rakić.

Ovogodišnji „Akordeon art“ okupiće od 30. aprila do 3. maja predstavnike Rusije, Ukrajine, Bugarske, Italije, NJemačke, Švajcarske, Bugarske, Poljske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Finske i BiH.

Prema programu ovog jedinstvanog muzičkog festivala, ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za večeras u 20.00 časova u Velikom amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu, dok će zatvaranje 5. „Akordeon arta“ i proglašavanje najuspješnijih takmičara biti održano 3. maja u 14.00 časova.

Osim takmičenja po kategorijama, 1. maja biće upriličen susret sa finskim kompozitorom Petriem Makonenom, a u večernjim časovima predviđen je koncert muzičara iz Srbije Nikole i Bojane Perković.

Sutradan u 17.00 časova trebalo bi da bude održano predavanje Viktora Novikova iz Rusije o temi „Mogućnosti i tehnike improvizacije na harmonici“, a potom u 20.00 časova najavljen je koncert ruskog „Sahar benda“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare