Svečana smotra polaznika Policijske akademije

1

FOČA – U Foči je danas promovisana 22. klasa Policijske akademije iz Banjaluke smotrom njenih polaznika koji će pripravnički staž odrađivati na području fočanske Policijske uprave.

Iz šest opština Stare Hercegovine, koje pripadaju Policijskoj upravi Foča, ove godine teorijsko školovanje na Policijskoj akademiji u Banjaluci u trajanju od šest mjeseci završila su 24 polaznika, koja u narednih pola godine školovanje nastavljaju kao policijski pripravnici.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović istakao je da je među mladima sa ovog područja policijski poziv sve popularniji, što potvrđuje veliki broj polaznika Policijske akademije.

„Cilj pripravničkog staža je da se polaznici Policijske akademije stručno osposobe kako bi sutra nakon položenog stručnog ispita adekvatno sprovodili mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Nakon stručnog ispita dobijaju rješenja o rasporedu širom Republike Srpske, odnosno gdje postoji potreba“, rekao je Kostović.

Jelica Sarić iz Kalinovika, jedna od četiri djevojke koje će pripravnički staž odrađivati na području Policijske uprave Foča, rekla je da joj se želja za policijskim pozivom javila zahvaljujući njenom rođaku koji je završio Visoku školu unutrašnjih poslova, koji je danas radnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Čast mi je i zadovoljstvo da služim građanima i da ponosno nosim uniformu policije Republike Srpske. Nadam se da ću po završetku pripravničkog rada nastaviti radni odnos u Policijskoj stanici u Kalinoviku“, navela je Sarićeva.

NJegoš Đuričić iz Višegrada pripadnik je i Osme klase Specijalne antiterorističke jedinice i njegova želja je rad u Specijalnoj policiji u Banjaluci.

„Sad sam ovdje na pripravničkom, a kako će sutra biti zavisi sve od mene, od moje spreme kako fizičke tako i psihičke. Do sada sam zadovoljio sve kriterijume i držim se toga“, rekao je Đuričić.

(www.palelive.com / Srna)

 

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jelica , ponos Kalinovika !