Svečana promocija diplomiranih ekonomista i magistara

0

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu svečano je promovisao sedamnaestu generaciju diplomiranih ekonomista i trinaestu generaciju magistara ekonomskih nauka.

Svečana promocija održana je u velikom amfiteatru novoizgrađene zgrade Ekonomskog fakulteta na Palama, koja je juče svečano otvorena u okviru obilježavanja 60 godina postojanja i tradicije i 20 godina rada ove visokoškolske ustanove u Republici Srpskoj.

Obraćajući se promovisanim magistrima i studentima u prisustvu brojnih predstavnika akademske i poslovne zajednice, kao i opštinskih vlasti, dekan Ekonomskog fakulteta LJubiša Vladušić izrazio je uvjerenje da magistri ekonomskih nauka i diplomirani ekonomisti, koji su diplome stekli na ovom fakultetu, svuda i na svakom mjestu s ponosom mogu da istaknu svoje zvanje i znanje.

“To je diploma koja, osim zvanja, podrazumijeva i respektabilnu količinu znanja. To je diploma koja će vam, kao i generacijama prije vaše, otvoriti vrata brojnih institucija. Na tim radnim mjestima vaše znanje i vaša stručnost moraće da pobijedi konkurenciju ukoliko ovo društvo želi da bude napredno”, poručio je Vladušić.

Odgovarajući na pitanje kuda i kako idu oni koji okončaju studije, on je naglasio da ih život neće maziti.

“Idete u okruženje u kome nepotizam, rodbinske, kumovske i stranačke veze često pobjeđuju struku, znanje i zvanje. Morate biti spremni za novu borbu i od ovog društva, s punim pravom i odlučnošću koja je svojstvena mladim ljudima, tražiti da vam pruži šansu da mu pomognete da ozdravi”, rekao je Vladušić.

On je dodao da će najboljima među promovisanim studentima i magistrima biti ponuđeno da ostanu na Fakultetu.

Dekan Ekonomskog fakulteta pozvao je promovisane diplomirane ekonomiste i magistre ekonomskih nauka da ne zaborave instituciju koja je od njih napravila ne samo dobre stručnjake, nego i dobre ljude.

“Pozivamo vas da nam se pridružite u alumni – asocijaciji, koju ćemo formirati nakon ove promocije. Zajedno smo jači i, ubijeđen sam, imaćemo snažniji pozitivan uticaj na naše okruženje. I zajedno ćemo mijenjati društvo, umjesto da dozvolimo da društvo promijeni nas”, zaključio je Vladušić.

U ime Univerziteta u Istočno Sarajevu obratio se Dejan Bokonjić, prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta, koji je ocijenio da Ekonomski fakultet ide odličnim razvojnim putem.

“Nije riječ samo o novoj zgradi, već i o novim studijskim programima i novim planovima za budućnost”, rekao je Bokonjić.

On je zamolio studente i magistre da u budućnosti promovišu Ekonomski fakultet i Univerzitet u Istočnom Sarajevu i da pomognu da ove visokoškolske institucije budu što bolje u budućnosti.

Najbolji student u ovoj generaciji je Dejana Marković, koja je studije okončala sa prosječnom ocjenom 9,39.

Najboljim studentima prigodne poklone uručila je direktor Zavoda za statistiku Republike Srpske Radmila Čičković, koja je danas izabrana za predsjednika Alumni–asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Svečanu promociju svojim muzičkim nastupima uveličali su nastavnici Muzičke akademije ovog univerziteta.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ekonomski-fakultet-promocija-nov-2013/] width=[54] height=[54] title=[Svečeana promocija diplomiranih ekonomista i magistara] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / Foto Vasić)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments