Sve više zahtjeva za novčanu pomoć

0

ISTOČNO SARAJEVO – Velika nezaposlenost i nizak standard stanovnika opštine Istočna Ilidža uzrok su velikog broja zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć kojima se građani obraćaju Centru za socijalni rad ove opštine.

U Informaciji Centra za socijalni rad o problemima socijalne zaštite na području opštine Istočna Ilidža, koja je danas usvojena na sjednici Skupštine opštine, ističe se da Centar nije u prilici da adekvatno odgovori na te zahtjeve zbog nedostatka novčanih sredstava.

Ocijenjeno je da teška finansijska situacija u porodici često izaziva konflikte, što za posljedicu ima povećanje nasilja u porodici, broja zahtjeva za mirenje, te maloljetničke delinkvencije.

Centar za socijalni rad Istočna Ilidža u prvih pet mjeseci ove godine radio je na četiri slučaja maloljetničke delinkvencije u kojima je učestvovalo sedam maloljetnika sa područja ove opštine.

U tri slučaja bilo je riječi o vršnjačkom nasilju, dok je jedan slučaj – nanošenje teških povreda – okarakterisan kao krivično djelo.

Uz konstataciju da maloljetnici koji se pojavljuju kao učesnici u vršnjačkom nasilju najčešće dolaze iz disfunkcionalnih i nepotpunih porodica navedeno je da sa njima kontinuirano rade stručni radnici.

Odbornici SO Istočna Ilidža usvojili su i Informaciju o stanju sporta i fizičke kulture, te sportskih klubova koje finansira opština Istočna Ilidža, kao i Izvještaj Omladinskog savjeta Istočne Ilidže za prošlu godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments