Sve spremno za početak nove školske godine

0

U Srednjoškolskom centru „Pale“ obezbijeđeni su svi materijalni i kadrovski uslovi za početak nove školske godine, rečeno je na sastanku predstavnika grada Istočno Sarajevo i opštine Pale sa rukovodstvom ove škole.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija rekao je da je današnji sastanak u Srednjoškolskom centru „Pale“ bio prilika za upoznavanje sa uslovima u kojima radi ovaj centar.

„Na moje zadovoljstvo dobili smo informacije i lično se uvjerili da je sve spremno za početak nove školske godine“, rekao je Samardžija nakon sastanka.

On je dodao da je razgovarano i o planovima Srednjoškolskog centra „Pale“ o eventualnim investicijama i načinima za njihovo obezbjeđivanje.

„Dogovorili smo se da se utvrde prioriteti na nivou grada i da se obezbijede sredstva za njihovu realizaciju“, rekao je Samardžija.

Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Dragomir Jovanović rekao je da ova obrazovna ustanova ne može biti nezadovoljna tretmanom kada je u pitanju briga lokalne zajednice, prvenstveno grada Istočno Sarajevo koji po zakonu brine o materijalnim uslovima za rad srednjih škola.

„Sredstva koja dobijamo redovna su i mi se pokušavamo ponašati u okviru raspoloživog“, istakao je Jovanović.

Kada je riječ o planovima za budućnost Srednjoškolskog centra „Pale“, Jovanović je rekao da je potrebno stvoriti uslove i obezbijediti opremu za pojedinu kabinetsku nastavu, a da su uvijek aktuelne i građevinske intervencije kako zgrada ne bi propala.

Načelnik Pala Miodrag Kovačević istakao je da lokalna zajednica imaju dobru saradnju sa svim školama na području opštine, pa tako i sa Srednjoškolskim centrom.

„Obaveza je grada da obezbjeđuje materijalne uslove, a naša da pomažemo đake“, rekao je Kovačević i dodao da opština želi da pomogne i izađe u susret gdje god je to moguće.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić.

Srednjoškolski centar „Pale“ pohađa oko 900 učenika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare