Sve porodice poginulih boraca biće stambeno zbrinute

0

ISTOČNO SARAJEVO – Liturgijom u Crkvi Svetog Đorđa na Vracama, polaganjem vijenaca na Centralni krst na Vojničkom groblju i slavskim obredom Boračka organizacija opštine Istočno Novo Sarajevo danas je proslavila krsnu slavu Mitrovdan.
Predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak istakao je dobru saradnju sa opštinom kada je riječ o rješavanju problema boračke populacije.

Tuševljak je naglasio da je status porodica poginulih boraca na području opštine Istočno Novo Sarajevo dobro riješen, sve porodice su stambeno zbrinute, a određeni broj djece je zaposlen.

On ja naveo da Boračka organizacija nije zadovoljna položajem demobilisanih boraca koji su danas najugroženija kategorija u društvu jer se ne rješavaju njihova statusna pitanja – stambeno zbrinjavanje i zapošljavanje.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić naglasio je da se opština iz godine u godinu trudi da poboljša položaj boračke populacije, a prije svega porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

„Mislim da smo u tom dijelu ove godine uspjeli, sve porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije su stambeno zbrinuti“, rekao je Ćosić i dodao da su to pitanje uspješno rješili zahvaljujući Vladi Republike Srpske i opštini.

On je naglasio da je prioritet u narednom periodu zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije, dodajući da su proteklih dana insistirali na zapošljavanju jednog člana porodice poginulog borca.

Ćosić je naglasio da će opština u idućoj godini izdvojiti oko 30.000 KM iz budžeta za obnovu centralnog obilježja za poginule borce.

On je podsjetio da opština redovno kroz jednokratnu pomoć pomaže boračku populaciju, te naglasio dobru saradnju sa Boračkom organizacijom opštine Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare