Sve duža lista dobrotvora koji pomažu Univerzitetsku bolnicu Foča

0

FOČA – Na račun Univerzitetske bolnice Foča za borbu protiv virusa korona do sada je uplaćeno 148.796 KM, a sve više je i onih koji poklanjaju medicinsku opremu i sredstva.
Lista pravnih i fizičkih lica koja su uplatila novčanu pomoć sve je duža – nakon prvog izvještaja, na kojem je bilo 12 dobrotvora, sada ih je 17.

Fočanska Samostalna trgovinska radnja “Malović” uplatila je 2.500 KM, firma “Boletus” iz Foče 6.000 KM, Šumsko gazdinstvo “Maglić” 6.000 KM, opština Novo Goražde 5.000 KM i Spomenko Stojanović iz Foče 1.000 KM.

U Univerzitetsku bolnicu Foča stigao je klinički respirator, kao i druga vrijedna oprema i sredstva, poklon Vlade Srbije.

“Hemofarmu” iz Banjaluke, koji je bolnici poklonio lijekove i opremu, te fočanskom “Pavgordu”, koji je kupio respirator, čija isporuka iz NJemačke se očekuje, pridružilo se još dobrotvora koji poklanjaju medicinsku i zaštitnu opremu i sredstva.

Takva vrsta pomoći stigla je od Medicinskog fakulteta u Foči, Regionalnog instituta za javno zdravstvo sa sjedištem u Foči, Šumskog gazdinstva “Maglić” i Islamske vjerske zajednice iz Foče.

“Ikonić komerc” iz Rogatice poklonio je fočanskoj Univerzitetskoj bolnici 10 tona peleta, a od Nacionalnog parka “Sutjeska” stigla je pomoć u hrani.

Pomoć stiže i opštinskom Štabu za vanredne situacije, pa je Miro Vrećo poklonio zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju, Gordana Trifković zaštitne maske, a Spomenko Stojanović Roma ponudio je kuću za potrebe karantina, rečeno je na sjednici Štaba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments