Švajcarska donirala Udruženju „Sunce“ specijalno vozilo

0

Udruženju za djecu sa posebnim potrebama „Sunce“ na Palama danas je uručena donacija Švajcarske – specijalno vozilo za prevoz lica sa invaliditetom.

Predsjednik Udruženja „Sunce“ Milenko Vujinović rekao je novinarima da je ovom donacijom Švajcarske, koja je izvršena posredstvom organizacije „Vorld vižn“, omogućen lakši prevoz djece i omladine sa invaliditetom.

„Ova donacija omogućava povećanje broja korisnika dnevnog boravka za djecu i omladinu sa posebnim potrebama i olakšava realizaciju programskih aktivnosti na socijalnom uključenju naših članova“, naveo je Vujinović.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je opština uključena od samog početka u funkcionisanje ovog udruženja – od dodjeljivanja zemljišta za izgradnju objekta udruženja do dodjeljivanja granta svake godine u skladu sa mogućnostima.

Savić je pohvalio rad udruženja „Sunce“, ističući da je ovo udruženje u velikoj mjeri pomoglo djeci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima i to ne samo na području opštine već i cijele regije.

Šef sarajevske kancelarije organizacije „Vorld vižn“ Željko Blagojević rekao je da ova organizacija pokušava na sve moguće načine da pomogne razvoj djece koja žive na ovom području, a da u zadnje dvije godine aktivno pomažu Udruženju „Sunce“.

„U saradnji sa Udruženjem `Sunce` došli smo do saznanja da određeni broj djece nije u mogućnosti da učestvuje u radu dnevnog centra i preko naših kontakata ostvarili smo saradnju sa drugim udruženjima, što je rezultiralo ovom donacijom“, objasnio je Blagojević.

Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ na Palama ima 64 člana od toga 58 sa mentalnim smetnjama dok je devet članova sa invaliditetom.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=aZ39-w7tcaA&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments