Sutra Vaskršnja akademija

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Sarajevo sutra će, treći put, biti održana svečana Vaskršnja akademija u organizaciji Opštinskog odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Ova jedinstvena manifestacija, organizovana u čast vaskršnje radosti, predstavlja renesansu u kulturnom zbivanju Istočnog Sarajeva, a od ove godine postaje tradicionalna gradska kulturna i duhovna manifestacija, saopšteno je iz SPKD „Prosvjeta“ Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Bogat duhovni i kulturni program osmislili su članovi Opštinskog odbora „Prosvjete“, a nastupiće hor Srpske pravoslavne crkve Veljine, solisti, izvođači tradicionalnih srpskih, klasičnih i duhovnih kompozicija, te recitatori, besjednici, folklorna društva i drugi umjetnici iz Istočnog Sarajeva.

Publici će biti predstavljeni vaskršnji običaji, crkvena i klasnična muzika srpskih stvaralaca, tradicionalna muzika i obrade izvornog stvaralaštva, horski i solistički nastupi, te besjede i recitacije

Akademija se održava uz blagoslov Eparhije dabrobosanske, a uz podršku Skupštine grada i opština Istočnog Sarajeva.

Vaskršnja akademija biće održana sutra sa početkom u 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Sarajevo, a ulaz je slobodan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments