Sutra u Banjaluci sastanak sa predstavnicima Ministarstva

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici rukovodstva preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ u Istočnom Sarajevu i sindikata firme razgovaraće sutra u Banjaluci sa predstavnicima Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske o situaciji u ovom preduzeću. Savjetnik za ekonomska pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH LJubiša Ćosić, koji je i budući načelnik Istočnog Novog Sarajeva, opštine u kojoj je smještena fabrika, rekao je Srni da će se na sutrašnjem sastanku u Banjaluci pokušati naći rješenje s ciljem prevazilaženja novonastale situacije u RAOP-u.
„Iako još nisam preuzeo dužnost načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, smatrao sam da mi je moralna obaveza da razgovaram sa radnicima RAOP-a koji su zaista u teškoj situaciji“, rekao je Ćosić.

On je dodao da odluka Upravnog odbora RAOP-a, na osnovu koje je jutros onemogućen ulazak radnika u ovu fabriku, što je dovelo do nezadovoljstva i ogorčenja zaposlenih ovog kolektiva, nije rješenje.

Predsjednik Izvršnog odbora sindikata RAOP-a Siniša Milošević rekao je Srni da je Upravni odbor juče donio Odluku o uvođenju privremenih mjera s ciljem prevazilaženja postojećeg stanja u RAOP-u, u kojoj se kaže da će samo dio, odnosno 19 radnika biti pozvani na posao, a da se v.d. generalnog direktora RAOP-a zadužuje da preduzme potrebne mjere i aktivnosti zaštite imovine i društva.

Vršilac dužnosti direktora RAOP-a Zoran Kukobat potvrdio je Srni da je situacija u ovom kolektivu veoma teška zbog nezavidne finasijske situacije, te pozvao radnike da se strpe, jer rukovodstvo fabrike ulaže maksimalne napore da kod Vlade Republike Srpske izdjestvuje kreditni aranžman sa Investicionom-razvojnom bankom u iznosu od 11,7 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare