Sutra takmičenje u lovnom streljaštvu

0
Ilustracija
Ilustracija

TRNOVO – U Trnovu će sutra biti održan 16. Kup Republike Srpske u lovnom streljaštvu na kojem će se oko 50 takmičara nadmetati u gađanju letećih meta sačmaricom i gađanju nepokretne mete na 100 metara karabinom.

Takmičenje organizuje Lovački savez Republike Srpske, a domaćin je Lovačko udruženje „Trnovo“.

Predsjednik Lovačkog udruženja „Trnovo“ Borko Mišović rekao je Srni da je ovo drugi put da se u Trnovu organizuje Kup u lovnom streljaštvu, te da dolaze učesnici iz cijele Republike Srpske koji će se takmičiti ekipno i pojedinačno.

Mišović je podsjetio da je prvo takmičenje održano 2013. godine kada je bila samo disciplina gađanja letećih meta, takozvani glineni golubovi, a da je sada uvedeno i gađanje lovačkim karabinom na 100 metara nepokretne mete srndaća.

On je objasnio da će se takmičenje odvijati na strelištu na kojem je 1985. godine bilo održano Balkansko prvenstvo u gađanju letećih meta.

„Tada je to bilo jedno od najsavremenijih strelišta u bivšoj Jugoslaviji. U proteklom ratu je uništeno, a sada smo pokrenuli pitanje njegove sanacije. Nešto smo već uradili, jer mislimo da bi ovo moglo biti perspektivno ne samo za našu opštinu, već i za grad Istočno Sarajevo. Ovakvo strelište nema niko u okruženju“, istakao je Mišović.

Lovačko udruženje „Trnovo“ osnovano je 1962. godine, a danas ima 60 članova. Kao i drugim lovačkim udruženjima, osnovni programski cilj im je zaštita i briga o divljači, odnosno sportski lov, kao i izgradnja lovno tehničkih objekata.

„Sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, prije godinu i po potpisali smo ugovor o gazdovanju lovištem Trnovo, tako da upražnjavamo i komercijalni lov na određene vrste divljači“, izjavio je Mišović.

Vršilac dužnosti zamjenika načelnika opštine Trnovo Nenad Mišović kazao je Srni da je lokalna vlast finansijski podržala ovu, za opštinu, veoma značajnu manifestaciju.

Osim Lovačkog udruženja, u Trnovu je formiran i streljački klub, a lokalna vlast očekuje da će komercijalnim radom biti ostvareni i određeni prihodi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare