Sutra skup radnika RAOP-a ispred fabrike

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sindikalna organizacija „Energoinvestove“ Rasklopne opreme /RAOP/ Istočno Sarajevo pozvala je sve radnike da se sutra ujutro okupe u krugu fabrike radi dogovora o daljoj borbi za svoja prava i zaštitu njihovih interesa u ovom preduzeću. Predsjednik Sidnikata RAOP-a Siniša Milošević izjavio je Srni da očekuje da se ovom pozivu odazove što veći broj radnika.

„Jako nam je važno da se od nas 238 zaposlenih, od kojih ogromna većina ne radi već duže vrijeme, sutra njih što više odazove i da zajednički dogovorimo pravce našeg djelovanja s ciljem što skorije deblokade računa firme, konačnog pokretanja proizvodnje u fabrici i isplate zaostalih plata i naknada radnicima“, istakao je Milošević.

On je izrazio zabrinutost što „ni iz Beograda niti iz Banjaluke“, odnosno ni od većinskog vlasnika niti od Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva do Sindikata i radnika RAOP-a ne stižu nikavi signali niti pozivi za razgovore u vezi sa pronalaženjem rješenja za izlazak iz krize u kojoj se već izvjesno vrijeme nalazi ovo preduzeće.

Vršilac dužnosti direktora „Energoinvestove“ Rasklopne opreme Zoran Kukobat ranije je potvrdio je Srni da je situacija u ovom kolektivu zbog nezavidne finasijske situacije veoma teška, te je pozvao nezadovoljne radnike da se strpe jer rukovodstvo fabrike ulaže maksimalne napore da kod Vlade Republike Srpske izdejstvuje kreditni aranžman sa Investicionom-razvojnom bankom od 11,7 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare