Sutra Prvi dječiji horski festival „Arabeske“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje građana „Kamerni hor Istočno Sarajevo“ organizovaće sutra u Istočnom Novom Sarajevu Prvi dječiji horski festival „Arabeske“ sa ciljem podsticanja razvoja horske umjetnosti, podizanje opšteg nivoa muzičke kulture, a samim tim i nivoa kulturnog života grada Istočno Sarajevo, Republike Srpske i BiH.

Ideja organizatora je da promocijom dječijih horova podstakne interesovanje šire javnosti za ovaj muzički žanr u kojem se razvija društvenost, smisao za disciplinovan kolektivni rad i saradnju, rečeno je Srni u Udruženju.

Organizatori očekuju da će okupljanjem dječijih horova i dirigenata stvoriti odličnu priliku za razmjenu ideja, iskustava, metodologije rada i umjetničkih praksi, uz sticanje kvalitetnih uslova za suštinsko unapređenje grupnog/horskog muziciranja, ali i muzičke kulture u osnovnim školama.

Prema programu manifestacije, nakon dvočasovnog takmičenja horova osnovnih škola i škola za osnovno muzičko obrazovanje iz Istočnog Sarajeva i okruženja, u planu je predavanje o temi „Uzajamnost interpretacije horskog djela i vokalnog kapaciteta ansambla“, koje će održati dirigent i profesor na Muzičkoj akademiji Rade Radović.

Učesnici Festivala u 18.00 časova defilovaće ulicama Istočnog Novog Sarajeva do Parka Gavrilo Princip, a za 20.00 časova predviđen je koncert Kamernog hora Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao i proglašenje pobjednika i zatvaranje Festivala.

Festival će biti održan u amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa početkom u 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments