Sutra promocija projekta „Biram oporavak“

0

SOKOLAC – Na Sokocu će u organizaciji lokalne Solidarne grupe sutra biti predstavljen regionalni projekat „Biram oporavak“ čiji je cilj da se kroz radionice mladi ljudi upoznaju o njegovoj primjeni i informacijima o pružanju pomoći zavisnicima o drogama.

Član Solidarne grupe Sokolac Irena Šućur rekla je Srni da su u okviru projekta predviđena besplatna savjetovališta licima koja imaju problem u vezi sa zavisnošću od droga.

„Članovi Solidarne grupe, koju čine predstavnici nekoliko sokolačkih ustanova i organizacija stupili su u kontakt sa Udruženjem `Proslavi oporavak` iz Sarajeva, koje je u junu pokrenulo besplatnu i anonimnu telefonsku liniju 0800-104-100 za pomoć zavisnicima preko koje će dobiti informaciju o mogućnostima oporavka“, rekla je Šućurova.

Ona je naglasila da je cilj da se mladi ljudi, prije svega srednjoškolci upoznaju sa ciljevima projekta, mogućnostima besplatnog savjetovališta i anonimne telefonske linije preko koje mogu dobiti sve potrebne informacije o pružanju pomoći zavisnicima o drogama.

U Solidarnoj grupi Sokolac ističu da će radionica poslužiti kao platforma za prepoznavanje i dalju saradnju svih potencijalnih aktera, koji mogu pomoći u provođenju projekta „Biram oporavak“ na području opštine Sokolac.

Predstavljanje projekta će biti održano sutra u 9.00 časova u Sali za sjednice Skupštine opštine Sokolac.

Projekat „Biram oporavak“ finansira švedska agencija – Forum syd, uz pokroviteljstvo Svjetske federacije protiv droge /WFAD/, a u naredne tri godine biće provođen u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare