Podrška Srbije Istočnom Sarajevu biće još veća i snažnija

0

Građani Istočnog Sarajeva moći će da računaju na još veću i snažniju podršku Srbije, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem i šest načelnika opština u sastavu grada, Vučić je izjavio da je Vlade Srbije danas usvojila odluka o izdvajanju sredstava za izgradnju trga u Istočnom Novom Sarajevu i raznih infrastrukturnih objakta na području opštine Pale.

On je izjavio novinarima da je na sastanku bilo riječi o načinima kako da Srbija pomogne ovim lokalnim zajednicama.

„Nadam se da ćemo moći da pomognemo Trnovu, Sokocu, Istočnom Starom Gradu i Istočnoj Ilidži. Neću da obećavam previše, jer je /ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Zorana Mihajlović kao član Vlade htjela da obeća više i ona je u prilici da to učini“, dodao je Vučić.

On je naglasio da je želio manje da obećava, a više da ispuni s obzirom na to da Srbija danas ima dovoljno novca.

„Nadam se da će prilika da pomognemo biti do kraja ove, kao i naredne godine“, rekao je predsjednik Srbije, zahvalivši svima u Istočnom Sarajevu na gostoprimstvu, a posebno srednjoškolcima i studentima koji su ga dočekali ispred Administrativnog centra grada.

Vučić je naglasio da je svih pet miliona evra koje je obećao predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Željki Cvijanović danas prošlo kroz odluku Vladu Srbije.

„Spremni smo da pomognemo, ali mrzim da nešto obećam i ne uradim. Bolje da kažem pustite da vas iznenadim – neće biti neprijatnih već samo prijatnih iznenađenja“, rekao je Vučić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je zahvalio Srbiji na pomoći Srbije ovoj lokalnoj zajednici, kao i na obećanju da će pomoć biti i dalje izdvajana.

On je istakao da je Vučića upoznao o nastanku Grada i Univerziteta u Istočnom Starajevu, prirodinim potencijalima i dosadašnjim razvojem.

„Zahvalni smo na ovoj posjeti i smatramo je istorijskom. Ona je veoma važna kako za Grad Istočno Sarajevo, tako i za Republiku Srpsku“, rekao je Vuković.

On je predsjedniku Srbije uručio ikonu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića, zaštitnika Grada Istočno Sarajevo i nekadašnjeg mitropolita dabrobosanskog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare