Сутра презентација машина мађарских произвођача

0

РОГАТИЦА – У Рогатици ће сутра бити представљене машине мађарских произвођача које пољопривредници и прерађивачи могу набавити уз минимално учешће од 30 одсто, захваљујући подршци Владе Мађарске, најављено је из локалне управе.

Посјетиоци ће имати прилику да се детаљније упознају са дијелом понуде у којој су, између осталог, мала приколица, казан за ракију, линија за пелет, двобразни плуг и низ других машина, наводе из општине Рогатица.

Машине ће бити изложене на платоу аутобуске станице од 17.00 до 20.00 часова.

Јавни позив за дод‌јелу бесповратних средстава за набавку пољопривредних машина из Мађарске отворен је 14. августа, а крајњи рок за подношење пријава је продужен до 4. новембра.

Ријеч је о програму кроз који Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“ дод‌јељује бесповратна средства пољопривредним произвођачима и прерађивачима за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње.

Укупне трошкове набавке чине бесповратна средства у највишем износу од 70 одсто и учешће пољопривредника од најмање 30 одсто.

Циљ Фондације за одрживи развој Републике Српске и Владе Мађарске је јачање привредих односа између Српске и Мађарске кроз повећање ефикасности и конкурентности пољопривредних произвођача и прерађивача, развој технологије, унапређење кориштења капацитета и управљања ресусрима, те побољшање услова одрживости и пословања.

(www.palelive.com / Срна/ Фото: Општина Рогатица)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare