Sutra premijera predstave “Sedmi dan”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Premijerom pozorišne predstave “Sedmi dan” u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo će sutra, uz poštovanje svih epidemioloških preporuka, početi obilježavanja 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba, izjavio je Srni direktor ove kulturne ustanove Mladen Janković.

“Grad Istočno Sarajevo je, u sklopu programa obilježavanja 25 godina egzodusa sarajevskih Srba, pozvao određen broj zvanica. Kulturni centar je pustio određen broj ulaznica po cijeni od 10 KM u slobodnu prodaju, ali je sigurno da nećemo preći dozvoljen broj lica koji je odredio Krizni štab”, rekao je Janković.

On je napomenuo da će biti mjerena temperatura na ulazu svim posjetiocima, tražiće održavanje propisane distance među ljudima, te obezbijediti dezinfekciona sredstva i maske za sve posjetioce.

Pozorišna predstava “Sedmi dan”, rađena prema tekstu književnika Gorana Vračara i njegovog istoimenog romana, govori o univerzalnosti.

Reditelj predstave Aleksandar Lazić rekao je ranije da je riječ o projektu sa specijalnim vezama Republike Srpske i Srbije, iza kojeg su stali nacionalni teatri u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci.

“Odavde, iz Istočnog Sarajeva, kreće jedna velika priča koja može da napravi svima nama ne samo veliki i važan međudržavni kontakt u specijalnim vezama Republike Srpske i Srbije, već da bude početak jedne velike stvari koja će se događati u narednim vremenima”, istakao je Lazić.

Podršku za postavljanje ove predstave dali su grad Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale, te Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, Ambasada Srbije u BiH, kao i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

U utorak, 16. marta, predstava “Sedmi dan” biće premijerno odigrana u Kulturnom centru Pale, a u srijedu, 17. marta, u Kulturnom centru u Zvorniku. Sve predstave počinju u 19.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments