Sutra počinju „Dani Vladimira Nastića“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Manifestacija „Dani Vladimira Nastića“ biće otvorena sutra u Istočnom Novom Sarajevu, kao znak sjećanja na ovog velikog pjesnika.
Dvodnevnu manifestaciju organizuje Matična biblioteka Istočno Novo Sarajevo.

Direktor Biblioteke LJiljana Knežević istakla je da se ova manifestacija organizuje već treću godinu sa željom da bude očuvana uspomena na Vladimira Nastića i njegova poezija ne bude zaboravljena, a u tome pomažu i njegovi prijatelji koji će učestvovati na susretima.

Na otvaranju susreta učestvovaće Dara Sekulić, Dušan Zurovac, Željko Pržulj, Goran Vračar, Božo Tepavčević i članovi škole pjevanja „Basics“.

Kneževićeva je navela da je drugi dan susreta posvećen Mladoj Bosni u okviru obilježavanja stotinu godina od početka Prvog svjetskog rata.

Planirano je otvaranje izložbe „Književnost Mlade Bosne“ koju su pripremili bibliotekari Matične biblioteke Bojana Milošević i Ivana Erić.

U okviru predstavljanja dvotomne knjige „Spomenica Mlade Bosne“ učesnicima susreta obratiće se akademik Vojislav Maksimović i recenzent Dragan Mastilović.

Vladimir Nastić rođen je 1934. godine u Odžaku, kod Nevesinja, a umro je 11. marta 2010. godine.

Objavio je mnoge knjige poezije, među kojima su „Sam u kamenu“, „Zvezda u senci“, „Gorke pesme“, „Pesme pokajnice“, kao i roman za djecu „Tako smo rasli“ i zbirku priča za djecu „Imamo, imamo vuka“. Posljednja objavljena knjiga mu je zbirka poezije „Ovdje žive mrtvi“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare