Sutra počinju 15. „Čučkovi književni susreti“

0

HAN PIJESAK – Na Han Pijesku sutra počinje dvodevna manifestacija „Čučkovi književni susreti“ u okviru kojih je na centralnoj svečanosti predviđeno da bude uručena „Čučkova knjiga“ Maji Mihajlović za zbirku poezije „Brodovi, bogovi i mali požari u rukama“.

Manifestacija počinje druženjem mladih u kino sali sa književnicom Aleksandrom Mihajlović uz knjigu „Sofijine mudrolije sa Markom Kraljevićem“, navodi se u programu ove 15. po redu manifestacije.

Književni susreti će u subotu biti nastavljeni okupljanjem učesnika u Narodnoj biblioteci „Branko Čučak“ u 10.00 časova, a potom će položiti cvijeće na grob književnika Branka Čučka.

Programom je predviđeno da istog dana, u 12.00 časova, bude održano „Čučkovo podne“ u čitaonici biblioteke uz književni portret Aleksandre Mihajlović i izložbu „Mijature“, a u 13.00 časova predavanje „Drevna japanska poezija“ književnice Kajoko Jamasaki.

Centralna svečanost manifestacije zakazana je za 18.00 časova. Besjedu će govoriti redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Saša Knežević, a potom će Mihajlovićovij, laureatu 15. „Čučkovih književnih susreta“, biti uručena nagrada.

Na ovoj manifestaciji govoriće i književnici Kajoko Jamasaki, Đorđe Nešić, Sreten Vidaković, Miladin Berić, Aleksandra Mihajlović, Slobodan Jović i Aćim Todorović.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Jovana Bojanić, profesor muzike i vokalni solista i Peđa Hart, profesor muzike.

Organizator „Čučkovih književnih susreta“ je Narodna biblioteka na Han Pijesku koja nosi ime ovog stvaraoca, a pokrovitelji su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srspke i opština Han Pijesak.

Branko Čučak /1948-2008/ pjesnik, romanopisac, pripovjedač, dramaturg, publicista i esejista proveo je djetinjstvo, ranu mladost i posljednje dana na Han Pijesku gdje je i sahranjen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare