Sutra otvaranje preduzeća „Čista šansa“

0

Na Palama će sutra biti otvoreno društveno preduzeće „Čista šansa“ s ciljem zaposlenja ranjivih grupa stanovništva sa evidencija Biroa za zapošljavanje i Centra za socijalni rad, saopšteno je iz Opštinske uprave.

U opštini Pale od septembra 2021. godine realizuje se projekat UNICEF-a „Jačanje socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na pandemiju virusa korona u Republici Srpskoj“ u okviru kojeg je planiran razvoj društvenog preduzetništa.

„To podrazumijeva stvaranje pretpostavki za prevazilaženja društvenih problema, naročito problema nezaposlenosti ranjivih grupa stanovništva“, navodi se u saopštenju.

Cilj je, kako se dodaje, razviti inovativne modele da bi se riješile potrebe korisnika socijalne zaštite, mijenjanjem tradicionalne uloge socijalne zaštite od pasivnog pristupa davanja novčane ili materijalne pomoći prema aktivnom pristupu jačanja samoodrživosti pojedinaca, porodica pa i čitavih zajednica.

„Kroz intezivan rad u proteklih više od godinu dana, izrade analize stanja, anketiranja definisanih kategorija, održanih fokus grupa te istraživanja potreba tržišta u opštini Pale, odlučili smo se za osnivanje preduzeća `Čista šansa`, koje će pružati usluge čišćenja i pranja veša“, navodi se u saopštenju.

Projekat je podržan od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a doniran od UNICEF-a i USAID-a.

Implementatori projekta su Savez udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti iz Republike Srpske i Centar za socijalni rad Pale.

Značajan doprinos na uspostavljanju ovog preuzeća dali su predstavnici institucija na lokalnom nivou, prije svega opština Pale, Zavod za zapošljavanje – filijala Istočno Sarajevo, Biro za zapošljavanje, Dječiji centar „Buba Mara“, „Pale-stan“ i drugi.

Otvaranje je planirano u 13.00 časova.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Snapshot)

 

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare