Sutra otvaranje međunarodnih konferencija „ETRAN 2023“ i „IcETRAN 2023“

0

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin 67. konferencije „ETRAN 2023“ i 10. međunarodne konferencije „IcETRAN 2023“, u okviru kojih će od sutra do četvrtka, 8. juna, biti održana brojna predavanja, tutorijali, okrugli stolovi i sjednice iz 16 oblasti inženjerstva.

Zvanično otvaranje ove dvije konferencije biće održano sutra na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, najavljeno je iz ove visokoobrazovne ustanove.

Društvo „Etran“ je najstarije, najveće i najprestižnije profesionalno udruženje Srbije u oblasti elektrotehničkog inženjerstva i komplementarnih oblasti, a od 1955. godine organizuje nacionalne konferencije, koje su privlačile istraživače iz bivše Jugoslavije i regiona.

Od 2014. godine, „Etran“ je počeo seriju međunarodnih konferencija „IcETRAN“ koje se organizuju istovremeno sa nacionalnim konferencijama Etran.

Zvanični jezik „IcETRAN‐a“ je engleski, a konferencije „Etran“ srpski, i obje konferencije uključuju pozivna predavanja, tutorijale, okrugle stolove i sjednice u okviru 16 oblasti inženjerstva, koje njeguju sekcije ovog društva.

Konferencije će svečano biti otvorena sutra u 17.00 časova u Amfiteatru „Prof dr Veljko Vuletić“, a izjave za medije planirane su u 16.45 časova.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare