Sutra otvaranje kancelarije Gran fondo Svjetskog prvenstva

0

STOČNO SARAJEVO – Istočno Sarajevo je domaćin dva biciklistička događaja “UCI Gran Fondo vrld seris” i “UCI Gran Fondo Gran Svjetsko prvenstvo”, zbog čega će sutra u Istočnom Novom Sarajevu biti održana zvanična prezentacija događaja i otvaranje kancelarije Gran fondo Svjetskog prvenstva.

U zajedničkom saopštenju Biciklističkog saveza BiH i Asocijacije za sport precizira se da će kancelarija Gran fondo Svjetskog prvenstva biti otvorane u 17.00 časova na adresi Hilandarska 1.

Biciklistički savez BiH i Asocijacija za sport “UCI Gran Fondo vrld seri” organizuju od 13. do 15. avgusta, a “UCI Gran Fondo Gran Svjetsko prvenstvo” od 5. do 10. oktobra ove godine.

Prema broju učesnika ovo su dva najbrojnija sportska događaja u istoriji BiH, jer se očekuje dolazak minimalno 4.000 biciklista iz svih krajeva svijeta, naročito u oktobru na Svjetsko prvenstvo.

Pripreme su u punom jeku, a organizatori su se pohvalili da su prijave za kvalifikacionu trku do sada stigle iz 34 zemlje svijeta.

Procjena je da će učesnici sa svojom pratnjom ostvariti najmanje 25.000 noćenja, pa je osim sportskog, turistički i privredni značaj izuzento važan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments