Sutra obilježavanje Dana romanijskih brigada

0

SOKOLAC – Na Sokocu će sutra biti obilježen Dan romanijskih brigada, Prve romanijske pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade, kroz koje je u ratnim godinama prošlo više od 15.000 boraca, najavljeno je iz opštinske Boračke organizacije.

Prema programu obilježavanja, vijenci i cvijeće će biti položeni u 9.00 časova na Centralno spomen-obilježje na Sokocu na kome je upisano 1.250 imena boraca sa područja Sarajevsko-romanijske regije koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Planirana je i posjeta spomen-sobi u kojoj je izloženo 650 fotografija poginulih boraca sa područja Sokoca.

Parastos poginulim borcima i umrlim demobilisanim borcima romanijskih brigada biće služen u 10.00 časova u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Iz Boračke organizacije opštne Sokolac pozivaju porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, pripadnike tadašnjih romanijskih brigada i sugrađane, da prisustvuju obilježavanju 30 godina od formiranja ovih jedinica.

Prva romanijska pješadijska brigada odlikovana je Medaljom Petra Mrkonjića, a Druga romanijska motorizovana brigada Odrednom Nemanjića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare