Sutra obilježavanje 29 godina od stradanja boraca čete „Petar Pandurević“

1

Na Palama će sutra biti obilježeno 29 godina od stradanja 14 boraca čete „Petar Pandurević“, koji su ubijeni u napadu muslimanskih snaga na srpske položaje na Trebeviću.
Zajedno sa svojim saborcima 8. juna 1992. godine poginuo je i njihov komandant Petar Pandurević.

Parastos stradalim vojnicima biće služen u 11.00 časova kod mjesnog spomen-obilježja Stanica na Palama.

Iz Boračke organizacije opštine Pale ističu da je 8. jun datum podsjećanja na jedan od tragičnih događaja u istoriji Pala, ali i na herojstvo srpskih junaka koji su dali živote da bi spriječili proboj neprijateljskih snaga na ovo područje.

Muslimanske snage izvršile su 8. juna 1992. godine napad na srpske položaje u trenutku sahrane 45 boraca koji su ubijeni 4. juna u Žepi.

Jake neprijateljske snage pokušale su da probiju oslabljenu odbrambenu liniju na Trebeviću i prodru u dubinu srpske teritorije. U napadu je poginulo 14 boraca čete „Petar Pandurević“ zajedno sa komandantom.

Četa „Petar Pandurević“ formirana je početkom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Imala je 200 boraca, čuvala srpske položaje na Trebeviću i obišla brojna ratišta širom Republike Srpske. Trojica boraca ove čete imaju status ratnih vojnih invalida.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bog da im dušu prosti i da Rajsko naselje. Braneći svoj Srpski narod od hordi zla i sotone, dali su ono što je najjvrijednije, svoje živote. Nikad ne zaboraviti, uvijek spominjati. Amin.