Sutra o ponudi preduzeća „Nikola Tesla“

0

Skupština povjerilaca firme „Famos-Koran“ sa Pala sutra bi trebalo da odluči o pismu namjere Vlade Republike Srpske, odnosno preduzeća „Nikola Tesla“ iz Banjaluke, o kupovini ovog preduzeća.


O ovom pitanju bilo je riječi na Skupštini povjerilaca 9. decembra, ali odluka nije donesena, jer su, prema riječima stečajnog upravnika „Famosa“ Radoslava Bratića, najveći povjerioci zatražili dodatno vrijeme da bi „dobili instrukcije iz centrale o tome kako će glasati“.

Bratić je tada potvrdio novinarima da je sredinom oktobra prošle godine stigla pisana ponuda od preduzeća `Nikola Tesla`, kao i pismo od Ministarstva industrije i energetike Srpske koje stoji iza te ponude.

On je naveo da je u pismu navedeno da treba ispuniti neke uslove, a to je da Nadzorni odbor preduzeća „Nikola Tesla“ donosi odluku nakon što Skupština povjerilaca prihvati njihovu ponudu i da se potom uputi pismo Vladi Srpske da obezbijedi sredstva za kupovinu.

Bratić vjeruje da ovo preduzeće može pokrenuti proizvodnju i da ima perspektivu, jer se pismom namjere, osim ponuđene kupoprodajne cijene, preuzima i obaveza nastavka proizvodnje.

Stečajni upravnik je Skupštini povjerilaca i predstavnicima radnika „Famosa“, koji su prisustvovali sastanku u Okružnom privrednom sudu, podnio informaciju o stečajnom postupku koju je, uz zapisnik Odbora povjerilaca, dostavio sudu 5. decembra.

Bratić je naveo da ukupno unovčena stečajna masa zaključno sa 30. septembrom prošle godine iznosi 824.874 KM.

Nakon izjašnjavanja prisutnih povjerilaca, Sud je donio rješenje kojim je izvještaj o stečajnom postupku vraćen stečajnom upravniku na dopunu.

Skupština povjerilaca firme „Famos-Koran“ sa Pala biće održana sutra u Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu u 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare