Sutra nova svjedočenja o ubistvima srpskih zarobljenika sa Trovrha

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu sutra bi trebalo da bude nastavljeno suđenje četvorici nekadašnjih pripadnika takozvane Armije BiH za ubistva srpskih zarobljenika sa brda Trovrh kod Goražda.
Za učešće u ubistvima osam srpskih ratnih zarobljenika Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu tereti nekadašnje pripadnike takozvane Armije BiH Muhameda Adžema, Omera Uglješu, Senada Halilovića i Sulju Karkelja.

Na brdu Trovrh kod Goražda u avgustu 1992. godine zarobljeni su Boško i Đoko Lasica, NJegoš Ćeho, Kojo Vuković, Branislav i Budimir Todorović, Tioslav Radović i Ratomir Klačar, a potom su odvedeni u goraždansku policijsku stanicu, gdje su i ubijeni.

Svjedok tužilaštva Arif Sadiković rekao je na ročištu 1. oktobra da je zarobljenike sa Trovrha vidio u Policijskoj stanici u Goraždu i da su od njega tražili vodu.

Sadiković, koji je bivši policajac, istakao je da im niko nije prijavljivao dovođenja uhapšenih lica, te da su u prostorijama za zadržavanje bili građani srpske nacionalnosti koje je dežurna služba morala nadgledati, donositi im hranu i vodu.

Drugi svjedok tužilaštva i bivši policajac Smajo Salihović rekao je da nikada nije napisao dnevni izvještaj u kojem je navedeno da su među vojnicima, kojima je predao zarobljene Srbe sa Trovrha, bila i četvorica optuženih za njihovo ubistvo, te da nikada nije imao kontakta sa zarobljenim vojnicima.

Treći svjedok tužilaštva i bivši policajac Adil Mujezinović rekao je da osim mještana Buće, koje je redovno obilazio pomoćnik dežurnog, u prostorijama za zadržavanje nije bilo drugih lica, te da mu o dovođenju i odvođenju zarobljenika sa Trovrha ništa nije poznato.

Početak sutrašnjeg suđenja zakazan je za 9.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare