Sutra nastavak glavnog pretresa protiv Amira Kujovića

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pred vijećem Okružnog suda u Istočnom Sarajevu sutra bi trebalo da bude nastavljen glavni pretres na suđenju Amiru Kujoviću iz Sarajeva koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće na Palama 11. avgusta 2020. godine u kojoj su poginuli Danijela i Dario Hršum.

U porodici Hršum rečeno je Srni da će se na sutrašnjem ročištu prvi put pojaviti sinovi nastradalih Ilija i Danilo, koji će sa svojim najbližim rođacima sudu i javnosti prezentovati dokaze ne samo o Kujovićevoj krivici, nego i o njegovom bezobzirnom, primitivnom i bahatom ponašanju nakon ove porodične tragedije, čiji je isključivi krivac.

Ova porodica ističe da je uz ogroman napor zaustavila inicijativu velikog broja članova rodbine, prijatelja i komšija koji su izrazili želju i odlučnu namjeru da sutra organizovano dođu pred Okružni sud u Istočnom Sarajevu kako bi im potvrdili podršku.

Hršumovi naglašavaju da vjeruju u profesionalan rad pravosudnih organa i pravičan ishod ovog sudskog postupka.

Svi članovi ove porodice, a Ilija i Danilo posebno, ogorčeni su Kujovićevim neprimjerenim ponašanjem i provokacijama na društvenim mrežema putem kojih otvoreno prkosi i Sudu i javnosti i porodici Hršum, i najavljuju da će to sutra jasno i glasno i dokumentovati i pokazati široj javnosti.

Prema njihovim riječima, Kujović se čak i pod plaštom korone bahatio po sarajevskim lokalima, ali se nije odazivao na pozive Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, a kad bi nekad i došao ponašao se bezobrazno, ignorantski, indolentno, pa je znao čak i da zaspi u sudnici.

„Očekivali smo da će nam djedovi nakon suđenja reći da su vidjeli tog Amira Kujovića kako plače, kako mu je žao što nam je uzeo roditelje… Do danas ništa od toga nismo dočekali… Kujović se ne kaje, on izlazi po klubovima, objavljuje slike iz svojih provoda, na njegovom licu ne vidi se da se uopšte kaje za ono što je učinio našim roditeljima“, rekao je Danilo.

Neutješni roditelji dva su puta tokom suđenja doživjeli neprijatnost da ih Tužilaštvo uopšte nije pozvalo na ročište, iako je to njegova obaveza, a ne mogu ni da prihvate činjenicu da je iz optužnice protiv Kujovića izbačen dio u kome je, kako tvrde, nedvosmisleno utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika u momentu kada je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Danijela i Dario.

Svjedok Dejan Granić ispričao je na ročištu 1. marta da je Kujović vozio obijesno kada je usmrtio supružnike Hršum sa Pala, te da je pri takvoj brzini tragičan epilog nesreće bio neizbježan.

Granić je ispričao da je tada svojim vozilom išao iza Darija i Danijele Hršum tridesetak metara, a scene stravične nesreće nazvao je užasom.

On je rekao da je vozilo u kojem su bili Hršumovi, nakon sudara sa „mercedesom“ kojim je upravljao Kujović, letjelo četiri do pet metara unazad.

Dario i Danijela Hršum poginuli su 11. avgusta 2020. godine na magistralnom putu Pale-LJubogošta kada je na njih velikom brzinom naletio „mercedes“, kojim je upravljao Amir Kujović, za kojeg je utvrđeno da nije imao vozačku dozvolu, te da je bio pod dejstvom alkohola.

Glavni pretres zakazan je za 9.00 časova, a vijećem Okružnog suda u Istočnom Sarajevu predsjedava sudija Zinaida Husić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare