Sutra na Sokocu obilježavanje Dana Udruženja

0

SOKOLAC – Udruženje veterana službi bezbjednosti Republike Srpske – Podružnica Istočno Sarajevo organizovaće sutra na Sokocu, niz aktivnosti povodom obilježavanja Dana Udruženja.
“Udruženje se opredijelilo za Sokolac jer je 30. marta 1992. godine, na stadionu u ovom gradiću izvršena prva smotra ‘srpske milicije u BiH’, kada je prvi načelnik Centra službi bezbjednosti tadašanje Sarajevsko-romanijsko-birčanske regije Zorana Cvijetić predao raport prvom ministru unutrašnjih poslova tadašnje Srpske Republike BiH Mići Stanišiću, i kada su policajci položili zakletvu”, rekao je Srni predsjednik Podružnice Radovan Pejić.

Prema njegovim riječima, ova manifestacija, koja se održava prvi put, trebalo bi da počne svečanom sjednicom Upravnog odbora Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske, koja je zakazana za 10.30 časova u sali Opštine Sokolac.

Tokom sjednice planirano je odavanje pošte poginulim i preminulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske i Vojske Republike Srpske, projekcija video-zapisa sa prve smotre policije 1992. godine, razmatranje prijedloga Odluke o utrđivanju ovog datuma kao Dana veterana službi bezbjednosti Republike Srpske i upućivanje zahtjeva Odboru Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicija odbrambeno–otadžbinskih ratova da ga uvrsti u Kalendar značajnijih događaja.

Pejić dodaje da je za 11.30 časova predviđeno okupljanje veterana službi bezbjednosti na fudbalskom stadionu i odlazak na Centralno spomen obilježje gdje će biti položeni vijenci i cvijeće, i prislužene svijeće.

“U 12.00 časova planirana je posjeta Spomen sobi poginulim borcima, a u 12.30 prijem za goste i susret veterana službi bezbjednosti, koje ovim putem pozivam da nam se pridruže i da zajedno evociramo uspomene”, poručio je Pejić.

Prema njegovim riječima, Udruženje veliku zahvalnost za pomoć i podršku u organizaciji ove manifestacije izražava Boračkoj organizaciji Republike Srpske, Gradu Istočno Sarajevo, Opštini Sokolac i drugim opštinama na ovom području.

On podsjeća da je Cvijetić 30. marta 1992. godine na Sokocu izvršio smotru jedinica srpske policije iz stanica sa područja Sarajevsko–romanijske i birčanske regije i predao raport tada već imenovanom ministru unutrašnjih poslova Srpske Republike BiH, tako da je na taj način formirana Milicija Srpske BiH.

Prema njegovim riječima, iz te organizacije je izrastao MUP koji svakog dana potvrđuje da je svojim profesionalnim odnosom i hrabrošću pripadnika spreman da odbrani i sačuva Republiku Srpsku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments