Sutra konstitutivna sjednica organizacionog odbora FIS Kup-a „Jahorina 2013“

0

Na Jahorini će sutra biti održana konstitutivna sjednica organizacionog odbora Međunarodnog takmičenja u alpskim disciplinama FIS Kup „Jahorina 2013“, kojom će predsjedavati premijer Republike Srpske Aleksandar DŽombić, potvrdio je Srni predsjednik Smučarskog saveza Republike Srpske Slavko Vasić.

Vasić je rekao da će na sjednici, koja će biti održana u aparthotelu „Vučko“ sa početkom u 18.00 časova, biti konstituisan organizacioni odbor, formirano rukovodstvo takmičenja, te donesen program takmičenja i njegov finansijski plan.

„Međunarodno takmičenje u alpskom skijanju FIS Kup `Jahorina 2013` biće održano od 5. do 7. marta u disciplinama veleslalom i slalom, na stazama olimpijski veleslalom Prača-Pista i olimpijski slalom Kalajdin kamen na Jahorini“, najavio je Vasić.

On je rekao da u pripremi ovog takmičenja, osim premijera DŽombića, aktivno učestvuju i ministri porodice, omladine i sporta Nada Tešanović i trgovine i turizma Srpske Bakir Ajanović, s jedinstvenim ciljem da zajedno sa ostalim članovima organizacionog odbora obezbijede maksimalne uslove za prijem i nastup velikog broja kvalitetnih ski-takmičara iz dvadesetak država.

„Veoma nam je važno da i ovogodišnje FIS takmičenje bude organizovano na najvišem nivou, jer želimo da uozbiljimo priču o dobijanju organizacije Evropa kupa na Jahorini, te da se što bolje pripremimo za Evropsku zimsku olimpijadu mladih 2017. godine“, istakao je Vasić.

On je dodao da je tehnički organizator takmičenja SPD „Jahorina“, zajedno sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Prema njegovim riječima, FIS Kup „Jahorina 2013“ je nova prilika da domaći skijaši, predvođeni Žanom Novaković, pokažu šta znaju i koliko su napredovali u alpskom skijanju.

Programom trodnevnog takmičenja, svečano otvaranje FIS KUP-a planirano je za 5. mart u hotelu „Vučko“ u 18.30 časova, a već sutradan u 10.00 časova počeće prva trka veleslaloma, dok je za četvrtak, 7. mart, u 9.30 časova predviđen start prve trke slaloma.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare