Sutra konstitutivna sjednica Nadzornog odbora

0

Konstitutivna sjednica novog Nadzornog odbora „Elektrodistribucije“ Pale zakazana je za sutra na Palama. Početak sjednice predviđen je za 9.00 časova, najavio je ranije ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

On je rekao da je Skupština akcionara „Elektrodistribucije“ Pale u petak, 18. decembra, na redovnoj sjednici razriješila Nadzorni odbor preduzeća i imenovala privremeni, te usvojila uslove da se raspiše konkurs za izbor članova Nadzornog odbora.

„To je završeno i nije bilo razgovora o bilo kakvim smjenama direktora“, rekao je novinarima nakon sjednice Skupštine akcionara Tegeltija, koji je predstavnik državnog kapitala u Skupštini akcionara „Elektrodistribucije“ Pale.

Govoreći o razlozima razrješenja Nadzornog odbora, Tegeltija je istakao da „u odluci predlagača o razrješenju Nadzornog odbora ima nekoliko podataka, nešto je vezano za revizorski izvještaj i neke odluke koje Nadzorni odbor nije usvojio u određenom vremenskom periodu kako je bilo planirano“.

„Direktor je imao vrlo pozitivno mišljenje o radu Nadzornog odbora u prethodnih 10 godina i zaista je bilo uspjeha na osnovu onoga što su radili, ali neke stvare nisu dobro završene i većinski vlasnik je donio odluku da razriješi stare članove i imenuje nove članove Nadzornog odbora“, pojasnio je Tegeltija.

On nije govorio o imenima članova novog Nadzornog odbora.

Na pitanje da li je razgovarano o smjeni direktora „Elektrodistribucije“ Pale LJubomira Mrde i postavljanja Nenada Nešića, Tegeltija je odgovorio da je „Skupština akcionara odradila svoje šta je trebalo i da su dalje stvari na Nadzornom odboru“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare