Sutra festival horske muzike „Dani Sloge“

0

SARAJEVO/ISTOČNO SARAJEVO – Treći festival horske muzike „Dani Sloge“ biće održani u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od sutra do nedjelje, 28. novembra, saopštio je organizator festivala Srpsko pjevačko društvo /SPD/ „Sloga“ iz Sarajeva, najstariji aktivni hor u BiH koji postoji od 1888. godine.

Najavljeno je da će na festivalu biti prikazan jedan poseban sentiment, koji nije tako čest i uočljiv, zbog čega se organizatori nadaju da će privući dodatnu pažnju.

Festival horova „Dani Sloge“ biće otvoren sutra u 19.00 koncertom u Sabornoj crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu, na kojem će uz SPD „Sloga“ nastupiti i Hor „Sveta Jelena Anžujska“ iz Gacka, SPCPD „Pobratimstvo“ iz Foče, te Hor Bogoslovije „Sveti Petar Dabrobosanski“, takođe iz Foče.

Drugog dana festivala, u subotu, 27. novembra, na Muzičkoj akademiji Univeriteta u Istočnom Sarajevu, sa početkom u 18.00 časova, biće promovisana knjiga Ivane Kuljanin „Stevo Kaluđerčić – prosvjetni, kulturni i politički radnik /1864 – 1948/“, te održan koncert horova SPD „Sombor“ i „Sveti car Konstantin i carica Jelena“ iz Sombora, „Sveti Roman Melod“ iz Subotice i „Sveti Georgije“ iz Bečeja.

Festival će biti završen u nedjelju, 28. novembra, liturgijom u Sabornoj crkvi u Sarajevu, sa početkom u 9.30 časova.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Screenshot – You Tube)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare