Sutra dječiji muzički festival „Palčići“

0

U Kulturnom centru Pale sutra će biti održan Treći dječiji muzički festival „Palčići“ na kojem će biti predstavljeno 17 kompozicija. Domaćin festivala je Dječiji hor „Palčići“ koji će ove godine predstaviti sedam novih pjesama, a 10 će izvesti djeca iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Mađarske, najavio je direktor Festivala Slaviša Guja. Guja je dodao da će se na Festivalu predstaviti djeca koja su već učestvovala na nekim drugim festivalima u Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Francuskoj. On je naveo da je ova manifestacija revijalnog karaktera, nema takmičenja, svi su pobjednici i dobijaju gran-pri festivala za osvojeno prvo mjesto. „Ovo je jedini festival gdje nema suza i razočarenja, svi su nagrađeni“, rekao je Guja, dodajući da je cilj ove manifestacije predstavljanje lijepih dječijih pjesama, druženje djece i promocija turističkih potencijala Jahorine, Pala i Istočnog Sarajeva.

On je napomenuo da će djeca biti smještena u hotelu „Bistrica“ na Jahorini, a predviđeno je da obiđu etno-galeriju Ognjište i galeriju u Cekovića kući gdje će ih dočekati načelnik opštine Pale Slobodan Savić.

Guja je rekao da su pokrovitelji Festivala, koji će početi u 18.00 časova, Skupština grada Istočno Sarajevo i opština Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare