Sutra “Dan otvorenih vrata”

0

VIŠEGRAD – U Višegradu će sutra, u okviru projekta “PRO-budućnost”, biti održan “Dan otvorenih vrata”, na kojem će učestvovati 20 mladih predstavnika crkava i vjerskih zajednica, te obrazovnih institucija iz te opštine.

U saopštenju Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ navodi se da će tokom “Dana otvorenih vrata” mladi imati priliku posjetiti vjerske objekte u Višegradu.

Planiran je obilazak Careve džamije u 10.30 časova, zatim Hrama Svetog cara Lazara u Andrićgradu u 11.30 časova, te posjeta zgradi bivše sinagoge u 12.30 časova, dok je završetak susreta planiran za 14.30 časova.

Projekat je osmišljen u formi posjeta vjerskim objektima tokom kojih će predstavnici crkava i vjerskih zajednica mlade upoznati o svojim vjerskim objektima i dati im svoj osvrt na važnost izgradnje trajnog mira iz religijske perspektive, s ciljem uključivanja svih društvenih faktora u procesu vraćanja povjerenja među građanima u BiH, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.

“Dan otvorenih vrata” biće održan u organizaciji Međureligijskog vijeća u BiH i USAID-a, a projekat realizuje realizuje “Katolik rilif servis” u saradnji s Institutom za razvoj mladih “Kult”, “Karitasom”, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Nansen dijalog centrom Mostar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments