Sutra Četvrta revija ruskog filma

0

HAN PIJESAK – U Centru za kulturu u Han Pijesku sutra počinje Četvrta revija ruskog filma, čiji je organizator i osnivač Željko Stojanović.

Otvaranju manifestacije prisustvovaće i zamjenik ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksej Kerestedžijanc.

Prve večeri Revije ruskog filma posjetioci će moći da pogledaju dokumentarno-igrani film „Krim-povratak kući“ autora Andreja Kondrašova, u kojem predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i ostali akteri tih događaja otkrivaju detalje operacija koje su omogućile da se na Krimu izbjegne situacija kakva je sada u Donbasu…

Na repertoaru Četvrte revije ruskog filma 3. juna biće film „Dirigent“ u režiji Pavela Lungina. „Dirigent“ u Jerusalimu priča o principu, ljubavi i duhovnosti, te njihovim cijenama za ljude ne baveći se jeftinim dosjetkama
i dodvoravanjem gledaocima, a sve u odnosu otac-sin.

Posljednje večeri Revije, 4. juna, gledaoci će moći da pogledaju film „Balada o vojniku“ u režiji Grigorija Čuhraja. Ovaj film je poetska priča o mladom vojniku koji dobija nagradno odsustvo kako bi otišao majci na selo i pomogao joj oko kućnih poslova. Put je dug a on ima šest dana – dva dana da ode, dva da bude sa majkom i dva da se vrati. Usput sreće ljude kojima je potrebna pomoć… Ovo je dirljiva i emotivna priča svojevremeno nominovana za Oskara.

Početak svih projekcija je u 19.30 časova, a ulaz je besplatan.

Domaćin i suorganizator revije su opština Han Pijesak i ovdašnji Kulturni centar, uz podršku Ambasade Ruske Federacije u BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare