Susret veterana “Budi srećan – igraj folklor”

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras održan Peti susret folklornih ansambala veterana folklora, na kome su učestvala kulturno-umjetnička društva iz Srbije i Republike Srpske.

Susret folklornih ansambala pod nazivom “Budi srećan – igraj folklor” održan je pod pokroviteljstvom grada Zvornika, a u organizaciji zvorničkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta”.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Zvornik Rade Perić rekao je novinarima da se ovim susretom folklornih ansambala održava, njeguje i čuva tradicija naroda iz Srbije i Republike Srpske.

“Tu su ljubitelji naših narodnih igara i pjesama i drago mi je da je naš grad domaćin ovoj lijepoj manifestaciji”, rekao je Perić.

On je dodao da na ovom festivalu narodnih igara i pjesama učestuje 18 ansambala sa oko 200 učesnika iz Republike Srpske i Srbije.

“Učesnici festivala iskoristili su priliku da prošetaju gradom i obiđu istorijske znamenitosti Zvornika, kao i Malog Zvornika gdje su obišli ‘Podzemni grad Karađorđevića'”, rekao je Perić.

Predstavnik folklornog ansambla “Masuka” iz Velike Plane Valentina Stevanović rekla je da njen ansambl dolazi prvi put u ovaj grad i da su puni pozitivnih utisaka.

“Takođe, puni smo entuzijazma da pokažemo zvorničkoj publici igre iz Srbije, tačnije Crnorečja”, rekla je ona.

Nakon završetka festivala, za učesnike je organizovano večernje druženje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments