Superbus u dvorištu OŠ “Pale”

0

SOS Dječije selo, u okviru mobilno-edukativnog programa “Superbus”, u Osnovnoj školi /OŠ/ “Pale” organizuje seriju kreativno-edukativnih radionica o zaštiti životne okoline i recikliranju. Učenici šestih razreda OŠ “Pale” u naredna tri dana imaće priliku da usvoje nova znanja o odgovornom odlaganju otpada, te da nauče kako se na zanimljiv i kretivan način mogu izraditi rukotvorine.

“Djelujući kao društveni centar na točkovima, ‘Superbus’ omogućava kvalitetno provođenje slobodnog vremena u skladu sa definisanim pedagoškim ciljevima”, saopšteno je iz SOS Dječijeg sela.

U saopštenju se navodi da je cilj ovih radionica da se doprinese kvalitetnom razvoju djeteta, unapređenju zajednice, promovisanju dječijih prava, solidarnosti, i uvažavanju različitosti.

Kao osnovni metod učenja koristi se igra, kroz koju djeca razvijaju kreativnost i maštu, uče se empatiji i timskom radu, grade samopouzdanje i samopoštovanje.

Superbus tim čine četiri profesionalca – profesori pedagogije, likovne umjetnosti, sporta i diplomirani psiholog i magistar rodnih studija.

“Superbus” od septembra 2004. godine posjećuje škole, društvene centre, parkove, školska dvorišta, izviđačke kampove i domove za djecu bez roditeljskog staranja. Tokom godine ovaj tim na različitim lokacijama radi sa oko 10.000 djece.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/sos_djecije_selo_superbus/] width=[103] height=[90] title=[Superbus u dvorištu OŠ “Pale”] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments