Sunčev Breg: Noćni život

0

Nakon uvodnog članka u kojem smo predstavili Sunčev Breg, došlo je vrijeme da ga predstavimo detaljnije. Sunčana plaža nije mjesto za one koji vole potpuni mir i tišinu. Ovo mjesto je kao stvoreno za one koji vole gradsku vrevu, mogućnosti, sadržaje, dobar noćni život…

Ovdje je moguće napraviti neke kompromise, na osnovu odabira lokacije smještaja. Ako se smještajem izvučete iz centra prema Novom Nesebaru, dobićete određen mir, a ipak biti na mah od centra grada.

Noćni život u Bregu je sjajan. Izbor lokala je veliki, brojka je kažu premašila 200-tku. Na svakom koraku su kafići, restorani, pabovi, ljetne bašte, striptiz barovi, diskoteke, dok je u posljednje vrijeme povećan i broj kockarnica.

Izbor muzike je veliki. Možete otići u folkoteku, gdje se često pušta i srpska muzika (Bugari su ludi za Cecom), pa sve do klubova, gdje gostuju popularni DJ-evi i u kojima možete osjetiti atmosferu, kao da ste u centralnoevropskim prestonicama dobre zabave. Dobra stvar je što ovdje možete sresti veliki broj stranaca. Malo je mjesta na svijetu, gdje se vodi tolika borba između turista bivših sovjetskih republika, Njemaca, Skandinavaca, Britanaca, Izraelaca…

Na video klipu ispod je uhvaćen dio atmosfere sa ulica, pogled na neke popularne klubove, restorane i kafiće.

Rasulo

U Bregu se živi 24 časa. Sve počinje zagrijavanjem uz utakmice koje se prate na svakom koraku. Englezi obučeni u dresove Mančestera, Čelzija, Njukastla, prate pripremne ili evropske utakmice, piju litre i litre piva, navijaju, aplaudiraju… Kada igra reprezentacija neke od britanskih ili skandinavskih zemalja u Sunčevom Bregu se traži mjesto više, vanredna situacija. Utakmica srpske mlade reprezentacije od prije par godina je dokazala, da su Srbi ipak luđi. Međutim, izbaciše nas Šveđani i ispratiše uz kulturne aplauze, bez da nameću svoju radost.

Utakmice prekidaju organizovani partiji i tulumi. Na ulazima u klubove se odjednom pojavi stotinjak mladih obučenih u iste majice. Na ulazu „drmnu“ po jedan šuter, pa su stolovi i šankovi sljedeća destinacija. Ludilo traje do jutarnjih časova, pa je povratak u hotel često praćen raznim pozama na klupama, plaži, cesti, kanalu… Posebna atrakcija su crveni londonski autobusi na sprat koji razvoze mlade.

Na plaži se mogu pronaći zaista sjajni barovi. Jedan od njih, Mexo bar, koji se nalazi u blizini „glavne ulice“, koja spaja glavnu pješačku i glavnu saobraćajnu ulicu, je mjesto koje ne bi trebali propustiti. Bar je na plaži, urađen po ugledu na one sa Tahitija, sa visokim šankom, koji često mijenja plesni podijum. Koktel majstori prave egzibicije, DJ-pušta sjajnu muziku, a miris mora i svjetla grada u zalivu daju poseban šarm.

Tu je i najveća diskoteka na Crnom Moru – Lazur. Postoji nekoliko dijelova, sa bazenom i plažom, na kojoj se takođe „đuska“. Nekoliko diskoteka je na spratove, pa se na svakom spratu pušta različita vrsta muzike. Zaista je mnogo sadržaja, koje je teško sve posjetiti i preporučiti, ali je i teško poslije Sunčevog Brega pronaći mjesto sa toliko energije.

Jevrejska četvrt

Sunčev Breg je otvoren grad, pa je ovdje moguće sresti i pronaći, nešto što liči na ulicu Crvenih fenjera u Amsterdamu, ali i nešto što je nama strano, a blisko jevrejskoj kulturi. Nedaleko od centra nalazi se i jevrejska četvrt, koja je prepoznatljiva po pismu na hotelima, kockarnicama i restoranima. Čudan miris hrane, upotpunjuje šetnju ovim ulicama. Jevreji vole da kockaju i da troše novac, pa je aerodrom u Burgasu, pun čarter letova. Mnoge kockarnice nude besplatan prevoz, luksuznim limuzinama, do odredišta. 2012. godine na aerodromu u Burgasu se desio napad na Jevreje, koji je izveo Hezbolah.


Kinezi

Kina se teško može sresti u Sunčevom Bregu. Teško je sresti kineske prodavnice, ali postoji nekoliko kineskih restorana, od kojih je jedan autoru ovog teksta posebno drag. Hrana je izvrsna, toči se pivo, a cijene prihvatljive. Za 3,5 do 5 evra se možete najesti i popiti veliko točeno pivo 0,5 l. Izbjegavajte glavnu ulicu koja ide uz gradsku plažu. Težite ka glavnoj saobraćajnoj ulici i cijene će biti prihvatljive. Na ulazu u restorane i kafiće često je napisano šta je tog dana na meniju i šta kuća preporučuje. Obratite pažnju, jer ćete često uz ručak dobiti besplatno piće, piti pivo po cijeni od 1 lev ili 0,5 evra, ili platiti jedno piće, a dobiti još jedno.

Kladionice

Ako se često kladite u Bugarsku idite da se odmorite. Kladionica u Sunčevom Bregu nema, a najbliža kladionica je vjerovatno u Burgasu, gradu sa oko 300.000 stanovnika. Online zaboravite tih dana. Međutim u Sunčevom Bregu je sve više kockarnica. Hoteli se sve više renoviraju u hotele kockarnice.

Blud i nemoral

Sunčev Breg je opasan. Ovdje je moguće pronaći apsolutno sve. Ni malo bliska zapadnoevropska kultura zabave je ovdje donijela mnogo toga lošeg. Ako idete prvi put i ako ste mladi, nemojte probati sve što vam se nudi. Opasno je.

Poređenje

Sunčev Breg nudi mnogo više sadržaja za mlade nego što ih nudi crnogorsko ili hrvatsko primorje. Najveća prednost je što je ovdje noćni život prihvatljiv, jeftin, pa se može desiti da vas lijepe promoterke uvode u elitne klubove, daju vam najbolja mjesta, a vaši cjelovečernji računi ne prelaze 20-30 evra. To ne možete doživjeti nigdje u Evropi. Istina, da su cijene veće nego proteklih godina. Razlog za to je sve veći broj turista iz razvijenih zemalja. Ako ne iskoristite priliku da Bugarsku posjetite u skorijem periodu, vjerovatno je nećete zapamtiti kao jeftinu destinaciju. Sve više je skupljih lokala, ali još uvijek postoji opcija da sve ovo probate i osjetite za malo novca.

+ cijene, izbor

– nema lijepih srpkinja

Vezani članci:

Sunčev Breg: Vrhunska zabava na Crnom moru

Nesebar – crnomorski Dubrovnik

Burgas – romantični gospodin na Crnom moru

(www.palelive.com)(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare