Šumsko gazdinstvo „Panos“ doniralo sadnice ukrasnog drveća

0
Šumsko gazdinstvo
Ilustracija

VIŠEGRAD – Šumsko gazdinstvo „Panos“ iz Višegrada, povodom Svjetskog dana šuma, doniralo je opštinama Višegrad i Rudo više od 70 sadnica ukrasnog drveća, rekla je direktor ovog preduzeća Mladenka Šipčić.

Ona je navela da dominiraju sadnice ukrasnog drveća crveni hrast, lipa, breza, žalosna vrba, srebrnolisna jela i srebrebnolisni javor.

Šipčićeva je dodala da je Svjetski dan šuma upozorenje svima da se ne ponašaju kao da su prirodna bogatstva privatno vlasništvo, ističući da su to bogatstva koja moraju da budu sačuvana i predata generacijama koje dolaze.

„Na ovaj način želimo da doprinesemo uređenju grada i podizanju svijesti o značaju šuma“, navela je Šipčićeva i dodala da će ovo gazdinstvo krajem marta organizovati akciju pošumljavanja.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je šumskom gazdinstvu na donaciji. „U akciji uređenja grada sadnice će biti posađene na više lokacija, kako bismo grad učinili ljepšim“, rekao je Đurević.

Svjetski dan zaštite šuma obilježava se od 1971. godine da bi se ukazalo na značaj šuma i istakle brojne koristi za čovječanstvo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments