Studentski dan na Jahorini

0

Druga međunarodna konferencija „Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva“ obiluje mnogobrojnim pratećim sadržajima. Najviše pažnje, naročito studenata, privlači „Studentski dan“ kojeg organizuju studenti Ekonomskog fakulteta u Palama. „Studentki dan“ biće održan na Jahorini posljednjeg dana konferencije u subotu 09. marta 2013. godine.
U izjavi za sajt Univerziteta Istočno Sarajevo, predsjednik Studentske organizacije Ekonomskog fakulteta Pale Marko Kubatlija kaže da su predstavnici studenata aktivno bili uključeni u samu organizaciju Konferencije od samog početka.

„Željeli smo da naše kolege takođe daju neki svoj pečat i doprinos konferenciji gdje je naš Fakultet jedan od organizatora. Moram istaći da su studenti izrazili veliko interesovanje za učešće na konferenciji kako u naučnom, tako i u ovom zabavno – rekreativnom dijelu“, rekao je Kubatlija. On je dodao da su studenti Ekonomskog fakulteta Pale poslali preko 30 studentskih radova, od kojih je 25 prošlo recenziju. Ovi radovi biće izloženi u okviru studentske sekcije u naučnom dijelu konferencije.

Druga međunarodna konferencija „Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva“ obiluje mnogobrojnim pratećim sadržajima. Najviše pažnje, naročito studenata, privlači „Studentski dan“ kojeg organizuju studenti Ekonomskog fakulteta u Palama. „Studentki dan“ biće održan na Jahorini zadnjeg dana konferencije u subotu 9. marta 2013. godine

Studenti su, uz maskimalnu podršku Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i rukovodstva Ekonomskog fakulteta Pale, pripremili bogat sportsko – zabavni program na Jahorini pod nazivom „Studentski dan“. Učešće na „Studentskom danu“ osim studenata Ekonomskog fakulteta Pale, potvrdili su i studenti iz Sarajeva i Zenice, a povodom ovoga Kubatlija kaže:

„Želja nam je da na jednom mjestu okupimo što više studenata i napravimo jedno druženje gdje će studenti osim dobre zabave, moći da razmjene iskustva, steknu nova prijateljstva i ostvare međusobnu saradnju. Organizovali smo besplatan prevoz, ali je nažalost broj mjesta ograničen i ovom prilikom želim da apelujem na sve studente da se na vrijeme prijave.“

Dolazak studenata na olimpijsku ljepoticu planiran je za 9.00 časova, nakon čega će uslijediti takmičenje u spuštanju gumama u „Rajskoj dolini“, zatim takmičenje u veleslalomu na ski stazi „Prača“, velika zabava na otvorenom uz DJ-eve, Zumba party, besplatan roštilj za učesnike i još mnogo toga. Najbolji učesnici biće nagrađeni vrijednim nagradama. Organizatori očekuju da će velikom druženju prisustvovati više od 300 studenata kao i veliki broj turista koji se trenutno nalaze na Jahorini.

„Studentki dan“ održaće se u okviru Druge međunarodne konferencije „Jahorinski poslovni dani turizma, gastronomije i preduzetništva“ koju organizuju Ekonomski fakultet Pale i Centar za inovativnost i preduzetništvo Univerziteta u Zenici.

(www.palelive.com / ues.rs.ba)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare