Studentska zima na Jahorini okupila više od 400 studenata

0

Sportsko-obrazovna manifestacija „Studentska zima Jahorina 2013“, koja je održana od 1. do 11. februara, okupila je više od 400 studenata iz Republike Srpske i Srbije, rekao je Srni predsjednik Ferijalnog saveza Srpske Dubravko Suvara. Suvara je naglasio da je cilj da ovakve manifestacije privuku mlade ljude, kao i promocija Jahorine i zdravog života.

„Kroz ovaj projekat je dokazano da je omladinski turizam vrlo važan resurs Republike Srpske“, istakao je Suvara.

On je naglasio da je tokom manifestacije prve skijaške korake napravilo više od 100 studenata koji su imali besplatnu školu skijanja.

„U okviru manifestacije organizovana je i prva regionalna konferencija o mobilnosti mladih i međunarodnoj saradnji u čijem radu su učestvovali i predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srpske i Srbije, kao i lokalne zajednice Pale i Banjaluka“, rekao je Suvara.

Sumirajući rezultate manifestacije, Suvara je istakao da je promovisan i kulturni rad na univerzitetima, jer su studenti akademija imali svoj program sa večernjim predstavama i revijama studentskih filmova.

„Manifestacija je zainteresovala veliki broj studenata, kojima nismo mogli da izađemo u susret i sve smjestimo, ne samo iz Srpske već iz regiona“, rekao je Suvara.

On je dodao da su u razgovoru sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Aleksandrom DŽombićem dobili obećanje da bi naredna manifestacija mogla da omogući učešće većeg broja studenata, s čime su se složili i predstavnici Olimpijskog centra Jahorina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare