Studenti vode kampanju za Dan Republike

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu danas je počela sa radom studentska kancelarija koja će voditi kampanju za Dan Republike Srpske.
Nakon kampanje protiv prijema samoproglašenog Kosova u Unesko ova studentska kancelarija je iz Kosovske Mitrovice prebačena u Istočno Sarajevo.

Okvirni plan kampanje je napravljen i obuhvataće promotivne aktivnosti i jaku međunarodnu promociju, a predviđeno je da Kancelarija radi aktivno do 9. januara 2016. godine.

„Sve što budemo radili biće pozitivnog karaktera i u potpunosti fokusirano na akademsko, učtivo i kulturno podizanje svijesti našeg naroda i ljudi iz inostranstva. Radićemo to sa dostojanstvom, bez uvreda, ružnih riječi i uz najveće poštovanje svih drugih ljudi“, navode iz ove studenstke kancelarije.

Domaćini kancelariji koja vodi kampanju su predstavnici Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu koji će pomoći u vezi sa svim predviđenim aktivnostima.

Cilj inicijative je prikazati da je Republika Srpska u sadašnjim ustavnim okvirima otvorena prema svijetu i da nove generacije mladih Srba koje dolaze mnogo vole, poštuju i brane svoju otadžbinu, ali u isto vrijeme su spremni da uvažavaju i budu dobri srpski domaćini za sve druge narode, pojedince i ljude koji ih uvažavaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare