Studenti posjetili kasarnu „Miloš Obilić“ u Palama

0

Studenti iz Pala posjetili su danas kasarnu „Miloš Obilić“, te bataljon veze Brigade taktičke podrške u strukturi Oružanih snaga BiH, a u organizaciji NATO misije u BiH i Oružanih snaga BiH.

Tom prilikom pukovnik Željko Bradić, komadant bataljona veze na Palama prezentovao je istoriju, viziju, misiju i lokacije razmještaja bataljona veze lociranog u kasarni „Miloš Obilić“. Također, ovom prilikom demonstrirana je oprema ovog bataljona.

Studentska posjeta Oružanim snagama bila je prilika da studenti iskreno i otvoreno raspravljaju sa predstavnikom NATO-a, Moira Carpenter, oficir za informisanje u NATO štabu Sarajevo o temama demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini, kao i o ulasku Bosne i Hercegovine u euroatlantske integracije, pri čemu su naglašena pitanja vezana za prednosti koje bi Bosna i Hercegovina stekla ulaskom u Evropsku uniju i članstvom u NATO, te na koji način bi to uticalo na obične građane naše zemlje, a pogotovo mlade.

O spremnosti i otvorenosti mladih da razgovaraju o radu Oružanih snaga BiH i važnosti ulaska BiH u euroatlanske integracije svjedoči i zainteresovanost studenata za ovu tematiku.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare