Studenti obradovali učenike područnih škola i članove “Tračka nade”

0

FOČA – U dvije dobrotvorne akcije studenti Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta iz Foče obradovali su paketima hrane učenike područnih škola, a članove Udruženja “Tračak nade” novogodišnjim poklonima.
Akciju prikupljanja konzervi hrane za učenike područnih škola organizovao je Studentski parlament Studentskog doma, a paketiće slatkiša za članove “Tračka nade” obezbijedila je Studentska pozorišna trupa.

Stanari Studentskog doma prikupili su 1.800 konzervi hrane i predali ih opštinskoj Organizaciji Crvenog krsta, koja ih je, sa ostalim namirnicama u paketima hrane, podijelila učenicima područnih škola u Brodu, Dragočavi, Miljevini i Popovom Mostu.

“Ideja je nastala spontano, kada mi je prijatelj pokazao sliku nedeljnih obroka iz svoje sobe, sa kojima nije znao šta da radi. Tada smo odlučili da skupimo ljude i organizujemo humanitarnu akciju, u kojoj će studenti skupljati dio svojih obroka i poklanjati ih”, rekao je jedan od organizatora akcije student Medicinskog fakulteta Milan Jović.

Članovi Studentske pozorišne trupe iz Foče podijelili su novogodišnje paketiće za 68 osoba sa poteškoćama u razvoju, koliko ih je okupljeno u Servis centru “Tračak nade”, a sredstva za kupovinu poklona obezbijedili su prodajom karata za premijerno izvođenje predstave “Mamin sin”.

Student treće godine Medicinskog fakulteta i predsjednik Studentske pozorišne trupe Mirjana Radović, koja je napisala i režirala predstavu “Mamin sin”, kaže da je ovaj humani gest u skladu sa pozivom na koji se odlučila upisom na ovaj fakultet.

Ona kaže da članovi ove trupe žele da budu uzor mladima i da ih podstaknu na aktivnosti za dobrobit društva.

“Darujte osmijeh za osmijeh jer je to jedina vrijedna trampa. Nastojte da budete bogatiji svaki dan, ali ne materijalno, kao što smo i mi danas postali bogatiji za niz osmijeha”, poručila je Radovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments