Studenti obradovali đake područnih škola

0

FOČA – Studentski savez Medicinskog fakulteta u Foči prikupio je 206 savindanskih paketića, od kojih je 47 danas podijeljeno učenicima nižih razreda područnih osnovnih škola u ovoj opštini, a preostali će biti podijeljeni školama u Hercegovini.

Paketiće su dobili đaci od prvog do petog razreda u područnim školama u Miljevini, Brodu na Drini, Popovom Mostu, Mješajama i Dragočavi.

Preostali savindanski paketići biće podijeljeni đacima nižih razreda u Bileći, Nevesinju, LJubinju i Mostaru.

Fočanski studenti prikupili su paketiće u okviru šire akcije Fondacije „Zajedno za mlade“ iz Srbije, čiji je cilj da povodom Savindana obraduju školarce širom Srpske i Srbije.

Predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta Nemanja Mitrović rekao je da se studentima u prikupljanju novca i slatkiša za paketiće pridružilo dosta ljudi dobrog srca.

„Akciju su pomogli i svi fakulteti iz Srpske. Fondaciji su podršku pružila oba javna univerziteta iz Istočnog Sarajeva i Banjaluke, tako da je ovo zajednička akcija studenata Srpske i Srbije“, rekao je Mitrović.

Savez studenata Medicinskog fakulteta nedavno je organizovao i sportske igre u čast pokojnog ljekara Miodraga Lazića.

„Našem heroju Miodragu Laziću željeli smo da zahvalimo na taj način, organizacijom sportskih igara, na šta smo ponosni. Imali smo takmičenja iz fudbala, košarke, stonog tenisa i šaha“, naveo je Mitrović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare